FAQ - Skinmeax Douchezalf

Wil je meer te weten komen over dit product? Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen, beantwoord door een ervaren dermatoloog. Mocht je toch nog vragen hebben over het product, neem contact op met onze klantenservice voor productadvies.

Deze vragen zijn beantwoord door:

Dr. Krekels - Dermatoloog bij MohsA Huidcentrum

Veelgestelde vragen:

  • Is dit product te gebruiken in combinatie met andere producten zoals zeep of shampoo?
Deze douchezalf is ideaal om te gebruiken tijdens het douchen, omdat het de huid beschermt tegen uitdroging. Het kan gebruikt worden nadat je zeep of shampoo hebt gebruikt. Shampoo kan de huid in de loop van het leven uitdrogen. Deze douchezalf is juist ideaal om de huid te beschermen zonder dat je zeep hoeft te gebruiken.
  • Wanneer is het geschikt om deze Douchezalf te gebruiken?

De douchezalf is geschikt om tijdens het douchen te gebruiken als een zeep-zalf. Vaak is er eigenlijk geen zeep of douchegel nodig, of is het zelfs niet wenselijk. In de loop van het leven droogt de huid uit, en door het douchen neemt uitdroging juist toe. De huid kan dan trekkerig of zelfs jeukend worden.

De douchezalf is nodig om de huid tijdens het douchen te beschermen tegen uitdroging, met name voor de zeer kwetsbare huid, zoals die van de liezen/oksels en geslachtsorganen.

  • Welke adviezen zijn er om een droge huid te voorkomen?

De huid droogt uit door water en zeep, maar ook door factoren zoals wind, verwarming en airconditioning. Een overmatig gebruik van water en zeep kan de huid extra uitdrogen.

Om dit te voorkomen, raad ik aan om een douchezalf te gebruiken tijdens het douchen, omdat dit de huid beschermt tegen uitdroging. Indien de huid na het douchen nog steeds te droog aanvoelt, kan je een specifiek product voor de droge huid (zoals Skinmeax Dry-Skin Control) toevoegen aan je huidverzorging.

  • Waarom heb ik in mijn advies een voorkeur voor een douchezalf in plaats van een wasgel, crème of bodylotion?
Een wasgel, crème of bodylotion bevat doorgaans veel water, wat de huid kan uitdrogen. Een zalf werkt effectiever. Daarom raad ik aan om tijdens het douchen een douchezalf te gebruiken om de huid tegen uitdroging te beschermen.
  • Wordt de huid voldoende schoon wanneer u dit product gebruikt?

Water alleen reinigt de huid. Bovendien heeft de huid van nature een reinigend vermogen, omdat er dagelijks dode huidcellen afschilferen. Te vaak reinigen kan echter leiden tot uitdroging van de huid, wat kan resulteren in droogheid en zelfs jeuk.

Een douchezalf combineert reiniging met verzorging. Indien je toch zeep wil gebruiken, raad ik aan om na het gebruik van de zeep de douchezalf aan te brengen om de huid tegen uitdroging te beschermen.