Persoonlijk profiel

Dr. Krekels is een vooraanstaand dermatoloog, gespecialiseerd in o.a. algemene dermatologie, huidoncologie, huidchirurgie, kinderdermatologie en flebologie. Als gecertificeerd Mohs chirurg volgens de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) heeft ze aanzienlijke nationale en internationale erkenning ontvangen, waaronder de European Award in Photodermatology en de Leo Award.

Mijn filosofie

Al meer dan 30 jaar houd ik mij bezig met het verbeteren van huidzorg. De huid is ons grootste orgaan en belangrijker dan de meeste mensen denken. Het beschermt ons tegen schadelijke factoren van buitenaf (denk aan UV-straling, maar ook aan bacteriën, virussen, schimmels, etc.). De huid is zichtbaar en maakt daarom een belangrijk onderdeel uit van ons algehele welbevinden. We zeggen niet voor niets “lekker in je vel zitten”.

In mijn carrière als dermatoloog heb ik mij op diverse aandachtsgebieden gericht: wetenschapper, opleider en dokter.

Als wetenschapper onderschrijf ik: meten is weten. Daarmee bedoel ik dat door onderzoek duidelijk wordt wat wel en niet werkt en welke oorzaak bijdraagt aan welk gevolg. Welke factoren dragen bij tot gezondheid en welke breken juist gezondheid af.

Als opleider van dermatologen, medisch specialisten, artsen, huidtherapeuten, verpleegkundigen, doktersassistenten, etc. vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk kennis te delen. Het is heel leuk om een bijdrage te mogen leveren aan het verspreiden van kennis. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen.

Als dokter wil ik graag mensen helpen om sneller gezond te worden, maar nog beter: voorkomen dat ze ziek worden. Voorkomen is beter dan genezen en ook nog eens goedkoper. Uit Australië weten we dat geld besteed aan huidkankerpreventie later tot 4x lagere zorgkosten leidt. Huidkanker is nu al de meest voorkomende en sterkst groeiende vorm van kanker, met hoge zorgkosten als gevolg. Het zou toch fantastisch zijn als we met de adviezen van Skinmeax huidkanker kunnen beperken en daarnaast ook nog eens de zorgkosten reduceren.

Bij Skinmeax komt al mijn ervaring en kennis op het gebied van huidzorg samen. Gebaseerd op wetenschappelijke kennis kan ik bijdragen aan het delen en vermenigvuldigen van kennis over huidgezondheid. Skinmeax maakt het mogelijk om op basis van wetenschappelijk onderzoek en bewezen werkzame bestanddelen daadwerkelijk je huid gezond te houden. Het maakt me trots om mee te kunnen werken aan een merk dat een bijdrage wil leveren aan het gezond houden van de huid. En het is overduidelijk, met het gezond houden van je huid kun je een groot deel van de zorgkosten op langere termijn beperken. Op je gezondheid!

Opleiding & Ervaring

• Universiteit Antwerpen, geneeskunde
• AMC UvA, geneeskunde
• Specialisatie tot dermatoloog in MUMC Maastricht
• Mohs-chirurgie: AZM Maastricht
• Dermatoloog in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven
• Gecertificeerd Mohs-chirurg volgens NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie), ESMS (European Society for Micrographic Surgery) & ASDS (American Society for Dermatologic Surgery)
• Voorzitter van de European Society for Micrographic Surgery (ESMS)
• International Mentor van de American Society for Dermatologic Surgery voor Mohs-chirurgie
• Oud-hoogleraar dermatologie, Technische Universiteit Eindhoven
• Bestuurder en dermatoloog bij MohsA Huidcentrum
• Dermatoloog en opleider bij Bergman Clinics

Bjizondere vermeldingen

  • In 1996 ontving Dr. Krekels de innovatieprijs European Award in Photodermatology voor een studie over P53 immunokleuring in aan UV blootgestelde en door zonnebrandcrème beschermde huid.
    - In 2008 ontving Dr. Krekels de Leo Award van de NVDV voor buitengewone inzet voor de huidkankerzorg in Nederland.
  • In 1998 is Dr. Krekels gepromoveerd met het proefschrift: "Basaalcelcarcinoom, een ziekte in opkomst". De onderzoeksresultaten van de studie werden gepubliceerd in o.a. The Lancet.
  • Dr. Krekels is gecertificeerd opleider in Mohs-chirurgie en heeft inmiddels vele (nationaal en internationaal) dermatologen, kaakchirurgen en plastisch chirurgen opgeleid in dermatochirurgie, oncologie, Mohs-chirurgie en laserbehandelingen.
  • Dr. Krekels is vier keer genomineerd voor MedNet Toparts Dermatologie.