FAQ - Skinmeax Anti-Aging Crème

Wil je meer te weten komen over dit product? Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen, beantwoord door een ervaren dermatoloog. Mocht je toch nog vragen hebben over het product, neem contact op met onze klantenservice voor productadvies.

Deze vragen zijn beantwoord door:

Dr. Krekels - Dermatoloog bij MohsA Huidcentrum

Veelgestelde vragen:

  • Aan wie zou ik deze anti-aging crème aanbevelen?

Het verouderingsproces is een natuurlijk proces dat al vanaf de leeftijd van 30 jaar zichtbaar wordt. Daarom is het gebruik van een anti-aging crème vanaf deze leeftijd zeer nuttig. De Skinmeax Anti-Aging crème is zeer prettig in gebruik, zelfs voor een gevoelige huid.

Vaak merk ik in mijn praktijk dat mensen een crème met bijvoorbeeld retinol als vervelend ervaren. Dit komt vaak door een reeds geïrriteerde huid. Dat is jammer, want daardoor gebruiken mensen de crème vaak niet. Echter, de Skinmeax Anti-Aging crème is qua samenstelling ook zeer prettig in gebruik, zelfs voor een reeds geïrriteerde of trekkerige huid.

  • Waarom ik deze anti-aging crème zou aanbevelen?

Ik vind de anti-aging crème van Skinmeax anders dan andere crèmes. Allereerst is er de samenstelling die ervoor zorgt dat Retinol (een belangrijk ingrediënt in anti-aging) niet irriterend is. Vaak merk ik dat mensen met een gevoelige huid een retinol-bevattende crème niet prettig vinden. Het geeft vaak een onprettig trekkerig gevoel. De anti-aging crème van Skinmeax heeft dat niet, zo hoor ik vaak terug van de mensen die ik help.

Een belangrijk extra ingrediënt in de Skinmeax anti-aging crème is Schizophyllan. Dit Schizophyllan verhoogt de natural moisturizing factor (NMF) en is een natuurlijk product dat bijdraagt aan celvernieuwing. Vooral de vorming van collageen, die geactiveerd wordt door dit Schizophyllan, is natuurlijk een belangrijke factor in het helpen verminderen en tegengaan van rimpels.

  • Welke aanvullende adviezen en producten zou ik nog meer willen delen?

Dermatologen (waaronder ik) zijn ervan overtuigd dat overdag een goede UV-bescherming essentieel is. Begin je dag met een goede dagcrème met een hoge SPF, zoals Skinmeax SPF 25 of 50, afhankelijk van je voorkeur.

Het moderne advies is als volgt: Zet de dagcrème met SPF 25 of 50 naast je tandpasta. Op die manier beschermt je 's ochtends je huid tegen de altijd aanwezige UV-straling voordat je naar buiten gaat. Bovendien wil ik ook de Amerikaanse tips delen. Daar wordt vaak door dermatologen in hun praktijk gezegd: "Help, de herfst begint", zodat mensen zich realiseren dat UV-bescherming ook in de herfst (en winter) noodzakelijk is.

Een ander advies is: Gebruik de dagcrème SPF 25 of 50 ook voor je hals en handen. Hetzelfde geldt voor de anti-aging crème: Gebruik deze ook voor de kwetsbare huid van de hals en handen, om een optimaal verzorgde huid te behouden.